домашни плодови пюрета
Захраних с спюретата на Гербер, след около две седмици преминахме на евтиния варият - Малечко.
Прочетох различни статии за съдържанието и качестово на готовите пюрета, дадох си сметка и колко ще ми струва домашно приготвеното.
Реших да споделя принципа и технологията на плодовите пюрета, които приготвям за 5 месечно кърмаче :)
Четири месеца изключително кърмене! (Имах голямо желание за шест месеца)
Ябълки - обелени, почистени от семките, разрязани на две;
Банани- обелени;
Кайсии, Праскови - без костилките, без обвивката;
(за сега сме на тези плодове)
Количеството и асортимента е според наличното.
В тенджерата под налягане, във вряща вода (около 200 мл.) пускам плодовете и затварям. Варя до първите звуци на тенджерата и спирам котлона.
Изваждам плодовете и пасирам за пюре. В някои случай запазвам за следващия ден.
Сокът останал при варенето давам за сок.
При 100% кайсии пюрето е леко кисело, добавам малко захар.
Излиза по- евтино от най-евтините бурканчета в магазина. Не отнема много време. Почиства се лесно и бързо.
категория: Кърмене и хранене
прочетена 708 пъти, коментари 0, Актуализирана на 01.07.2013 г. в 23:30 ч.
Коментар от