Захраних с спюретата на Гербер, след около две седмици преминахме на евтиния варият - Малечко.

Прочетох различни статии за съдържанието и качестово на готовите пюрета, дадох си сметка и колко ще ми струва домашно приготвеното.

Реших да споделя принципа и технологията на плодовите пюрета, които приготвям за 5 месечно кърмаче :)

Четири месеца изключително кърмене! (Имах голямо желание за шест месеца)

Ябълки - обелени, почистени от семките, разрязани на две;

Банани- обелени;

Кайсии, Праскови - без костилките, без обвивката;

(за сега сме на тези плодове)

Количеството и асортимента е според наличното.

В тенджерата под налягане, във вряща вода (около 200 мл.) пускам плодовете и затварям. Варя до първите звуци на тенджерата и спирам котлона.

Изваждам плодовете и пасирам за пюре. В някои случай запазвам за следващия ден.

Сокът останал при варенето давам за сок.

При 100% кайсии пюрето е леко кисело, добавам малко захар.

Излиза по- евтино от най-евтините бурканчета в магазина. Не отнема много време. Почиства се лесно и бързо.